Veelgestelde vragen

+ Wat is een 3D zwangerschapsbeeldje?
Het is een 3D kunstwerk van je eigen zwangere buik. Een mooie, blijvende herinnering voor in je huis. Het is en blijft een bijzonder proces, dus hoe leuk is het om het op deze unieke, bijzondere manier vast te laten leggen!

+ Hoe wordt de scan gemaakt?
De scan wordt gemaakt met behulp van een 3D scanner. Deze scanner maakt gebruik van infrarood licht, en maakt in een aantal seconden honderden losse beelden. De zo verkregen beelden vormen dan uiteindelijk een 3D weergave van jouw lichaam. Het is uiteraard helemaal veilig voor zowel mama als voor het kindje in deze mooie buik.

+ Hoelang duurt een scan?
De scan duurt ruim gepakt een 5 minuten. We controleren altijd direct of de scan in orde is, mocht dit niet het geval zijn, dan kunnen we gelijk een nieuwe maken. Voor de complete afspraak trekken we ongeveer een uur uit, dit om even kennis te maken met elkaar en om alles te bespreken wat betreft de scan, het materiaal/de kleur van het zwangerschapsbeeldje en over het proces na de scan.

+ Wanneer kan ik mijn afspraak inplannen?
In principe kun je zodra je weet dat je in verwachting bent je afspraak inplannen. Zo weet je tenminste dat je zeker bent van een plekje in de door jouw gewenste periode van je zwangerschap.

+ Wanneer kan ik het beste mijn scan laten maken?
Wij adviseren om tussen week 32 en week 36 je Belly Scan te laten maken. In deze periode heb je een prachtige buik, daarbij is de kans groot dat je na week 36 eventueel al bevallen bent. Ben je in verwachting van een meerling? Dan adviseren wij om je Belly Scan tussen week 28 en week 32 te laten maken. Mocht je twijfelen en later in je zwangerschap alsnog beslissen om een zwangerschapsbeeldje te willen laten maken, dan kan dat natuurlijk ook!

+ Kan ik het ook iemand cadeau doen?
Natuurlijk kan dat! Leuk! Wij verkopen ook cadeaubonnen, je kunt hiervoor contact met ons opnemen.

+ Komen er kosten aan vooraf?
Ja, bij het maken van een afspraak vragen wij om een aanbetaling van €35,-. Dit bedrag zal naderhand verrekend worden met het totaalbedrag van het door jou gekozen beeldje. Let op: je afspraak annuleren of verzetten is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de afspraak.

+ Moet ik nog ergens aan denken voor dat ik naar de afspraak kom?
Vooraf aan de afspraak zou je al eens kunnen nagaan welk houding jij het mooiste vindt voor de scan. Ook zou je al eens kunnen nadenken welke kleur eventueel het mooiste bij jullie interieur past, daar op de plek waar jouw mooie zwangerschapsbeeldje komt te staan.

+ Moet ik nog iets meenemen?
Om zeker te zijn dat de scan gelukt is, controleren wij dit altijd gelijk. Daardoor kan het dus zijn dat je even zult moeten wachten. Een badjas in daarom misschien wel zo fijn, dit ook om te zorgen dat je het niet koud krijgt en je je wel op je gemak blijft voelen.

+ Moet ik de kleur/het materiaal van het zwangerschapsbeeldje vooraf doorgeven?
Nee, geen zorgen! We trekken ruim een uur uit voor de afspraak zodat ook hier genoeg bedenktijd voor is.

+ Hoelang duurt het voordat mijn 3D zwangerschapsbeeldje klaar is?
Momenteel duurt het circa 20 tot 25 werkdagen totdat je 3D beeldje klaar is.

+ Kan het 3D beeldje ook worden opgehaald wanneer deze klaar is?
Vanwege de grote hoeveelheid aanvragen hebben wij ervoor gekozen om jullie beeldjes per post te verzenden. De verzendkosten, aangetekend, zitten verwerkt in de tarieven. Je beeldje wordt met veel nazorg ingepakt en verzonden.